Skoči na glavno vsebino

Konec maja je naša šola organizirala nepozabno medpredmetno ekskurzijo na avstrijsko Koroško in sicer za učence od četrtega do devetega razreda, ki so sodelovali bodisi na geografskem ali zgodovinskem tekmovanju bodisi pri nemški bralni znački. Ekskurzija je bila skrbno načrtovana in izvedena s strani samih učencev, ki so vnaprej določili znamenitosti, ki so si jih želeli ogledati.

Naša prva postaja je bil Minimundus, kjer smo občudovali pomanjšane modele svetovno znanih zgradb in spomenikov. Nato smo se po kar 441 stopnicah povzpeli na vrh stolpa Pyramidenkogel, od koder smo uživali v čudovitem razgledu na okoliško pokrajino, navzdol pa so se pogumneži odpeljali s toboganom. Sledil je obisk Vrbskega jezera, po katerem smo se zapeljali z ladjico in občudovali naravne lepote tega območja.

Učenci so se že predhodno izkazali z raziskovalnim delom in zbrali številne zgodovinske in geografske podatke o obiskanih znamenitostih, poleg tega pa so pripravili še različne zabavne naloge. Kot rezultat je nastala posebna knjižica, ki smo jo poimenovali “Potovalni zabavnik”.

Med potjo smo imeli tudi hiter tečaj nemščine ter se naučili simpatično pesmico v nemškem jeziku. Oboje je obogatilo naše znanje in celotno izkušnjo. Učenci so bili izjemno zavzeti za delo in so z veseljem reševali naloge iz knjižice. Združili so prijetno s koristnim in uživali v prelepi sončni soboti. Na koncu nam je sicer vreme nekoliko ponagajalo, kar pa nikakor ni vplivalo na našo dobro voljo.

Učiteljice mentorice smo izredno ponosne na učence ter njihovo pomoč pri organizaciji ekskurzije. Zaradi njihovega pozitivnega pristopa k delu in vzornega vedenja smo na izletu uživale tudi same.

Ekskurzija na avstrijsko Koroško je bila resnično nepozabna izkušnja, ki je učencem prinesla veliko novega znanja in lepih spominov.

(Št. obiskov: 151, od tega 1 danes)
Dostopnost