Skoči na glavno vsebino

Zadnji teden januarja so učenci lahko uživali v Noči pravljic. Dan rezerviran za učence od 1. do 3. razreda, ki so prvi opravili bralno značko, je bil v znamenju zimskih pravljic, ki sta jih otrokom brali učenki 9. razreda. Pred tem so knjižnico skupaj spremenili v čaroben kotiček, poln udobnih blazin, plišastih igrač, ki so našim najmlajšim med poslušanjem delale družbo ter majcenih lučk, ki so v temnem popoldnevu še toliko bolj zažarele. Učenci so se preizkusili tudi v lovu za skritim zakladom, na ustvarjalni delavnici so nastale prikupne lutke, v gospodinjski učilnici pa smo poskrbeli, da so si učenci lahko kar sami pripravili sladke dobrote. Z ‘zasneženimi čokoladnimi kroglicami’ so se pozneje posladkali v posebnem kotičku, ki se je ta dan spremenil v pravi piknik prostor.

Podoben večer se je za učence 4. in 5. razredov odvijal le nekaj dni pozneje. Tudi oni so uživali v poslušanju zgodb. Zanje so učenci tutorji, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi celotnega dogodka pripravili besedila iz priljubljene knjige Detektivka Zofija v knjižnici. Različne in zabavne miselne igre so jih popeljale do skritega zaklada in majhnih lesenih skrinjic, ki so jih pridni bralci pobarvali in okrasili ter jih pozneje seveda vzeli tudi s seboj domov. V svoje male zaklade bodo lahko pospravili najrazličnejše drobne predmete ali prikupna sporočilca. Ko so se posladkali z goro sladkih in izvirno polnjenih in okrašenih palačink, ki so jih ves večer pridno pekli, so si za slovo okrasili še vrečko iz blaga, ki bo od zdaj naprej redna spremljevalka obiska šolske knjižnice.

Oba dneva sta bila zabavna in nepozabna. Hvala učencem tutorjem za pomoč in izvedbo pri dogodku, ter učiteljicam za nadzor nad celotnim dogajanjem in skrb za varnost otrok.

Nekaj utrinkov si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Katja Ropoša, šolska knjižnica

(Št. obiskov: 105, od tega 1 danes)
Dostopnost